Kilis 7 Aralık Üniverstesi
Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu
Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı ve ürünleri ile ilgili olarak çeşitli kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, yurt dışı temsilcilerimiz tarafından çeşitli dönemlerde yapılan tanıtımların daha etkin olması, ulusal ve uluslararası arenada ses getirebilmesi ve zaman kaybı ile kaynak israfını engellemek amacıyla 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Türk Mutfağı Haftası" olarak ilan edilmiştir.
T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Bakanlığımızın desteği ile hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabından hareketle hayata geçirilen "Türk Mutfağı Haftası"; 2022 yılından itibaren çeşitli kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, yurt dışı temsilciliklerimiz aracılığı ile farklı temalarla çeşitli etkinliklerle münferit olarak Türk mutfağı kültürü ve ürünleri tanıtılarak kutlanmaktadır.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilmiş olan Türk Mutfağı Haftasına Kilis 7 Aralık Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Myo olarak katılım gerçekleştirildi.