TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü 2012-2013 akademik yılında Kilis 7 Aralık Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile öğrenci alımına başlamış olup 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren Aşçılık programı  I. ve II. öğretim öğrenci alımları yapılmış ve iki program olarak eğitim öğretime devam edilmiştir. 2017-2018 akademik yılında Meslek Yüksekokulu bünyesinden ayrılarak Kilis 7 Aralık Üniversitesine bağlı Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu olarak kurulmuş olup I. öğretim Turizm ve Otel İşletmeciliği, I. ve II. öğretim Aşçılık programları ile ön lisans düzeyinde akademik eğitim öğretime devam etmektedir. Bu programlarda hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek veya kendi adına işyeri açabilecek nitelikli ara kademe insan gücü yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Değişen ve gelişen turizm sektöründe misafir beklentilerini karşılayabilecek nitelikli meslek elemanlarına ihtiyaç zaman içerisinde artmaktadır. Bölüm içerisinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Aşçılık Programları; mesleki otomasyon programlarına ve yabancı dile vakıf, nitelikli insan gücünün karşılanmasına yönelik sektörün ihtiyacını karşılayabilecek, mesleki yeterliliğe, teorik ve pratik bilgi ve beceriye sahip,  gelişime açık ve sektörle işbirliği içerisinde istihdam edilmesini sağlayacak önlisans programlarıdır. 

 

Son Güncelleme: 2017-09-13 17:23:23
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2017