Kilis 7 Aralık Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Katıldığı ve Ödül Aldığı Yarışmalar

 

  • 15. ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ

 

02-05 Şubat 2017 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından  15.si organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine Turizm ve Otelcilik MEslek Yüksekokulu Aşçılık Programı olarak öğrencilerimiz 4 kategoride katılım gösterdiler.  Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon, uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlamaktadır. Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival, dünya lezzetlerini İstanbul’a taşımıştır. 

Bu yarışmaya 4 kategoride katılan Aşçılık Programımız öğrencileri 4 ödül ile döndüler.

1-JP6 Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Tatlı Kategorisinde : Tuğba Taşkıran (Bronz Madalya)

2-JP8 Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Kategorisinde : Furkan Gözümoğlu (Bronz Madalya)

3-JP9 Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı- Ana Yemek Kategorisi: Ergin Terzi (Bronz Madalya)

4-JP12 Pratik Gençler Pizza ve Pide Yarışması: Cumali Güçük (Bronz Madalya)

 

Yarışma Fotoğrafları için tıklayınız.

 

 

 

 

  • I. ŞANLIURFA ULUSAL AŞÇILAR ve PASTACILAR ŞAMPİYONASI 

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri I.Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına katılım gösterdi. Yarışmada öğrencilere Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melda AKBABA ve Aşçılık Programı öğretim elemanı Öğr.Gör. Fatih YILDIZ eşlik etti.

I. ŞANLIURFA ULUSAL AŞÇILAR ve PASTACILAR ŞAMPİYONASINA Aşçılık Programı öğrencileri 3 ayrı kategoride katılım göstererek her kategoride ayrı bir başarı elde ettiler. Üniversiteler Ana Yemek (Et) kategorisinde, Ergin TERZİ Antep Fıstıklı Bonfile Sarma yemeğiyle Bronz Madalya, Üniversiteler Ana Yemek (Tavuk) kategorisinde, Arife SEMİZ Zahterli Pırasa Yatağında Tempura But yemeğiyle Gümüş Madalya ve En İyi Üniversite Ekip Yarışması kategorisinde Şule ONUR, Mehmet Şerif PARLAK, Hatice Elif DOĞAN ve Ceylan DEMİR Kilis’in yöresel yemeklerinden oluşan Lebeniye Çorba, Teşrübe ve Cennet Çamuru sunumuyla üçüncülük kupasıyla birlikte Bronz madalyaya layık görülmüştür.  

Yarışma fotoğrafları için tıklayın.

Son Güncelleme: 2019-05-13 16:06:44
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2019