Kilis 7 Aralık Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Diğer Etkinlikler
Gün boyunca farklı etkinliklerin düzenlendiği program, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Kilis Mutfağı hakkında bir sunum ile başladı. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda çeşitli ödüllere sahip usta aşçıların öğrencilerle deneyim paylaşımını yaptığı söyleşiyle devam edildi. Söyleşiye Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyıldız, Türk Aşçı Milli Takımı aşçıları, Kilis Yemekleri kitabının yazarı Raife Tuncay Belgin, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu akademisyenleriyle öğrencileri katıldı.
Programda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kilis’in engin bir yemek kültürüne sahip bir şehir olduğunu, bu kültürün tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek düzenlenen bu etkinliğin bu anlamda önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
Daha sonra kürsüye gelen usta aşçılar da mesleki yaşamlarına ilişkin deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, aşçılık mesleği ile ilgili açıklamalarda bulundular.
Daha sonra programa Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu uygulama mutfağında devam edildi.
Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.