Kilis 7 Aralık Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Diğer Etkinlikler

 

  • Türk Aşçı Milli Takımı Gastronomi Şehri Kilis’te

 Gün boyunca farklı etkinliklerin düzenlendiği program, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu  öğrencilerinin Kilis Mutfağı hakkında bir sunum ile başladı. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda çeşitli ödüllere sahip usta aşçıların öğrencilerle deneyim paylaşımını yaptığı söyleşiyle devam edildi. Söyleşiye Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyıldız, Türk Aşçı Milli Takımı aşçıları, Kilis Yemekleri kitabının yazarı Raife Tuncay Belgin, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu akademisyenleriyle öğrencileri katıldı.

 Programda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kilis’in engin bir yemek kültürüne sahip bir şehir olduğunu, bu kültürün tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek düzenlenen bu etkinliğin bu anlamda önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

 Daha sonra kürsüye gelen usta aşçılar da mesleki yaşamlarına ilişkin deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, aşçılık mesleği ile ilgili açıklamalarda bulundular.

 Daha sonra programa Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu uygulama mutfağında devam edildi. 

 Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.

 

  • Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti
Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü, hocaları ve öğrencileri Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret ettiler. Meslek Yüksekokulu müdürümüz, müdür yardımcımız ve hocalarımız ile birlikte Uygulama oteli ve Aşçılık Programı Uygulama Mutfağı birlikte gezilerek öğrencilere Meslek yüksekokulumuz tanıtıldı. Üniversite sınavına girecek öğrencilere Üniversitemiz ve Meslek yüksekokulumuzun imkan ve olanaklarının tanıtıldı.
Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız. 
Son Güncelleme: 2019-05-13 16:37:07
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024