Genel Bilgiler
Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü 2012-2013 akademik yılında Kilis 7 Aralık Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile öğrenci alımına başlamış olup 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren Aşçılık programı öğrenci alımları yapılmış ve iki program olarak eğitim öğretime devam edilmiştir. 2017-2018 akademik yılında Meslek Yüksekokulu bünyesinden ayrılarak Kilis 7 Aralık Üniversitesine bağlı Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu olarak kurulmuş olup I. öğretim Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık programları ile ön lisans düzeyinde akademik eğitim öğretime devam etmektedir. Bu programlarda hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek veya kendi adına işyeri açabilecek nitelikli ara kademe insan gücü yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü 2017-2018 akademik yılında Seyahat Hizmetleri Programı ile öğrenci alımına başlamış ve ön lisans düzeyinde akademik eğitime devam etmektedir.
Değişen ve gelişen turizm sektöründe misafir beklentilerini karşılayabilecek nitelikli meslek elemanlarına ihtiyaç zaman içerisinde artmaktadır. Meslek Yüksekokulu içerisinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık ve Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programları; mesleki otomasyon programlarına ve yabancı dile vakıf, nitelikli insan gücünün karşılanmasına yönelik sektörün ihtiyacını karşılayabilecek, mesleki yeterliliğe, teorik ve pratik bilgi ve beceriye sahip, gelişime açık ve sektörle işbirliği içerisinde istihdam edilmesini sağlayacak önlisans programlarıdır.
1- KONTROL ORTAMI STANDARTLARI
KOS1-Etik Değerler ve Dürüstlük
KOS2- Misyon-Vizyon, Organizasyon Yapısı ve Görevleri
KOS3- Personelin Yeterliliği ve Performansı
Performans Değerlendirme Formu
KOS4- Yetki Devri
2- RİSK DEĞERLENDİRME STANDARTLARI
RDS1- Planlama ve Programlamı
RDS 2- Risklerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi
Risk Belirleme ve Değerlendirme Formu
Risk Eylem Planı Çalışma Grubu
3- KONTROL FAALİYETLERİ STANDARTLARI
KFS1- Kontrol Stratejileri ve Yöntemleri
Kontrol Stratejleri ve Yöntemleri
KFS2- Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi
KFS3-Görevler Ayrılığı
KFS4- Hiyerarşik Kontroller
KF5- Faaliyetlerin Sürekliliği
KFS6- Bilgi Sistemleri Kontrolleri
4- BİLGİ VE İLETİŞİM
BİS1-Bilgi ve İletişim
BİS2- Raporlama
BİS3- Kayıt ve Dosyalama Sistemi (EBYS-Arşiv güncel ve Düzenlidir)
BİS4- Hata, Usulsüzlük ve YOlsuzlukların Bildirilmesi
5- İZLEME
İS1- İç Kontrolün Değerlendirilmesi
- İç Kontrol Değerlendirme Formıu
İS2- İç Denetim
İÇ KONTROL TOPLANTISI
Üniversitemizde Rektör Yardımcısı Prof . Dr. İbrahim Halil Seyrek başkanlığında, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde Uyum Eylem Planı çerçevesinde İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu Üyeleri 18.01.2019 tarihli Rektörlük Oluru ile oluşturuluşmuş olup, İç Kontrol İzleme Ve Yönlendirme Kurulu Üyeleri’ne yönelik iç kontrol sistemi hakkında ilk farkındalık toplantısı gerçekleştirilmiş olup Uyum eylem planı hazırlık çalışmalarına devam edilmektedir.